Lite random... Men läs!

Vill du ta livet dig själv?
Föreställ dig detta. Du kommer hem från skolan en dag. Du har haft ännu en hemsk dag. Du är redo att bara ge upp.
Så du går till ditt rum, stäng dörren och tar fram det självmordsbrevet du har skrivit och skrivit om och om och om igen.
Du tar ut de rakblad och skär för den allra sista gången.
Du tar flaskan med piller och tar dem alla.
Du stänger dina ögon för allra sista gången.
Några timmar senare, slår din lillebror på din dörr för att komma och berätta att middagen är redo.
Du svarar inte, så han går in.
Allt han ser är att du ligger på din säng, så han tror att du sover. Han berättar för din mamma. Din mamma går till ditt rum för att väcka dig. Hon märker att något är konstigt. Hon griper tag i papperet i handen och läser det. Snyftande, försöker hon att väcka dig. Hon skriker ditt namn. Din bror, så förvirrad, går och berätta för pappa att "Mamma gråter och sissy kommer inte vakna."

Din pappa går till ditt rum. Han ser på din mamma, gråtandes, håller hon brevet intill sitt bröst.
Det slår honom, vad som händer, och han skriker. Han skriker och kastar något på väggen.
Och sedan faller han på knä, han börjar gråta. Din mamma kryper över till honom, och de sitter där och håller om varandra och gråter.
Nästa dag i skolan, finns det ett meddelande. Rektorn berättar för alla om ditt självmord. Det tar några sekunder för det att sjunka in, och när det gör det, blir alla tysta.
Alla skyller på sig själva. Dina lärare tror att de var för hård mot dig. De genomsnittliga populära tjejerna, de tänker på alla de saker som de har sagt till dig.
Pojken som brukade reta dig och kalla dig namn, kan han inte låta bli att hata sig själv för att han aldrig berätta hur vacker du är.
Din ex pojkvän, den som du sa allt till, som gjorde slut med dig .. Han kan inte hantera det. Han bryter ner och börjar gråta, och springer ut ur skolan.
Dina vänner? De snyftande också, undrar hur de aldrig kunde se att något var fel, och önskar att de kunde ha hjälpt dig innan det var för sent.
Och din bästa vän? Hon är i chock, hon kan inte tro det. Hon visste vad du gick igenom, men hon trodde aldrig att det skulle gå så illa ... illa nog för dig att avsluta det.
Hon kan inte gråta, hon kan inte känna någonting. Hon ställer sig upp, går ut ur klassrummet, och bara sjunker till golvet. Skakar och skriker, men inga tårar kommer ut.
Det är några dagar senare, på din begravning. Hela staden kom. Alla visste att du var tjejen med den ljusa leende och fin personlighet. Den som alltid var där för dem. Massor av folk prata om alla de goda minnen de hade med dig, det var en hel del.
Alla gråter, din lillebror fattar fortfarande inte att du dödade dig själv, han är för ung. Dina föräldrar sa bara att du dog. Det gör ont i honom en hel del. Du var hans storasyster, du skulle alltid vara där för honom.
Din bästa vän, hon försöker att vara stark hela tjänsten, men så fort de börjar sänka din kista till marken, förlorar hon det. Hon gråter och gråter och slutar inte på dagar.
Det är två år senare dina lärare slutar på sitt jobb. De *Mean Girls* har ätstörningar nu.
Pojken som brukade reta dig skär sig själv.
Din ex pojkvän vet inte hur man älskar längre och bara leker runt med tjejer.
Dina vänner går alla in i depression.
Din bästa vän? Hon försökte ta livet av sig. Hon lyckades inte som du gjorde, men hon försökte ...
din bror? Han fann till slut ut sanningen om din död. Han skadar sig själv , ropar på hjälp på natten, han gör precis vad du gjorde åren fram tills ditt självmord.
Dina föräldrar? Deras äktenskap föll samman. Din pappa blev en arbetsnarkoman att distrahera sig från din död. Din mamma fick diagnosen depression och bara ligger i sängen hela dagen.

Människor bryr sig. Du kanske inte tror det, men det gör de. Dina val påverkar inte bara dig. De har effekter på alla.
Avsluta inte ditt liv, du har så mycket att leva för!/ Natta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0